ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. AUGUST 2018
I høst blir det nytt regelverk for Canteras-stranden med blant annet totalt røykeforbud for hele stranden. Foto: Hugo Ryvik
I høst blir det nytt regelverk for Canteras-stranden med blant annet totalt røykeforbud for hele stranden og bøter for de som bryter forbudet. Foto: Hugo Ryvik

300 euro i bot for røyking og 1000 for fisking på bystranden i Las Palmas

I høst skal nye strandregler innføres i Las Palmas, og fra i dag ligger det nye regelverket ute for åpen høring. Bøter for røyking og fisking på Canteras-stranden blir innført.

300 euro i böter  för rökning och 1000 euro för fiske på stadsstranden i Las Palmas

ANNONSE

Røykeforbudet gjelder hele Canteras-stranden og ble innført etter en avstemming blant innbyggerne som ble avsluttet i desember 2017.

Dette punktet i regelverket vil derfor ikke påvirkes av innspill fra publikum, men alle andre punkter kan påvirkes.

Kan bli røykeforbud på flere strender

Røyking er ansett som et mindre lovbrudd og kan føre til en bot på 300 euro. Regelverket åpner for at røykeforbud kan bli innført senere på andre strender i byen også.

Fiskeforbudet er strengere og kan gi bot på 1000 euro. Det blir forbudt å fiske fra La Barra og gjennom hele badeområdet på Canteras-stranden.

Flere nyheter

En annen nyhet i det nye regelverket er at det inneholder regional klassifisering som fastsetter minimumskrav for sikkerhetstiltak og redningsressurser på de forskjellige badestrendene og badeplassene i Las Palmas.

Det skal deles inn i badeområder, farlige områder og områder med badeforbud, og redningsplaner samt beskyttelsestiltak skal fastsettes ut i fra dette.

Regulerer aktiviteter

Det er også nytt at det blir spesifikk regulering av forskjellige aktiviteter som surfing, padling, dykking, snorkling, strandtennis og strandyoga. Inndeling er gjort i forskjellige områder av stranden og i tørre, våte og undervannsområder for de ulike aktivitetene.

Løping på strandpromenaden blir også foreslått regulert i perioder på dagen når det er mye folk på promenaden.

For første gang blir rengjøring, hygiene og forvaltning av badeområdene samt vannkvalitet, sandkvalitet og regulering for korrekt bruk av offentlige områder tatt med i regelverket.

For spesielle arrangementer og hendelser i strandområdene må kommunestyret dessuten presentere en konsekvensstudie for virkningene som aktivitetene slik det er fastlagt i kystloven.

Innbyggere kan komme med forslag

Innbyggere kan lese utkastet til regelverk på Cidudad del Mars nettsider, LPAmar.com, fra og med 1. august. Ciudad de Mar er et organ som er underlagt Las Palmas kommune.

Fra 10. september til 10. oktober kan de som ønsker det legge inn kommentarer og forslag til endringer på kommunens nettside tudecides.laspalmasgc.es.

Gammelt regelverk

Dagens regelverket som regulerer bruk, aktiviteter og fasiliteter for strandområder og andre kystområder Las Palmas er 14 år gammelt.

Den nye skal tilpasses dagens sosiale og økonomiske virkelighet og miljøkrav, og vil bli godkjent etter at innbyggerne har gitt sine innspill og eventuelle endringer blir utført, ifølge Ciudad de Mar-leder José Eduardo Ramírez.

Prosessen med å modifisere og oppdatere regelverket er en unik mulighet for innbyggerne til å bidra, sa Ramírez under en presentasjon i går, torsdag.

Det skal holdes presentasjoner i de forskjellige bydeler og gjennomføres debatter og presentasjoner av hver enkelt innvending og forslag som kommer inn, forteller han.

Ramírez lover at alle forslag vil bli vurdert og sjekket i forhold til tekniske og lovmessige forhold.

Les også

Las Palmas – Mangesidig storby med fantastisk strand

Strandliv på Gran Canaria

ANNONSE

Karneval i Agüimes

23.02.2019 21:00 - 17.03.2019 22:55

FOLKEFEST: Karneval i Agüimes sørøst på Gran Canaria, tema "Agüimes un Carnaval de Villan@s"
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE