ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 07. JANUAR 2017
Havskilpadden "Machete" fikk skallet sitt sydd sammen og ble nylig sluppet ut på Meleneras-stranden. Foto: Equinac
Havskilpadden "Machete" fikk skallet sitt sydd sammen og ble nylig sluppet ut på Meleneras-stranden. Foto: Equinac

30 havskilpadder reddet og sluppet fri på Gran Canaria i fjor

I løpet av 2016 kom det inn 50 havskilpadder til Gran Canarias senter for rehabilitering av ville dyr. 30 av disse er sluppet fri i havet.

Artikeln har svenskt språkval. 

ANNONSE

Centro de Recuperación de Fauna Silvestre i Tafira blir drevet i regi av det øyrådet på Gran Canaria og redder, behandler, opererer og rehabiliterer skadde og forkomne dyr og fugler.

Senteret ble nylig tildelt den prestisjerike forskningsprisen Coris Gruart 2016 fra universitetet i Zaragoza.

Kanariøyene og Storbritannia

De fleste av havskilpaddene som kom til senteret i fjor var av arten karett (Caretta caretta), og ble funnet på Gran Canaria, skriver øyrådet i en pressemelding.

Noen ble også funnet i farvannet rundt El Hierro og La Gomera, og fire ble funnet på eller i nærheten av øyene Jersey og Guerney i Storbritannia.

Skadet av machetehugg

Nylig ble flere havskilpadder sluppet fri på Melenara-stranden øst på Gran Canaria. 

Blant disse var Machete, en ung skilpadde som ble funnet av en sjømann ved La Isleta i Las Palmas i midten av februar med alvorlige skader, en av dem i skallet, muligens forårsaket av en machete.

Se filmsnutt der stingene blir fjernet fra Machetes skall

Se Machete og andre havskilpadder bli sluppet fri på Melenera-stranden

Fraktet med fly fra Storbritannia

En annen som ble sluppet fri var Sapphire, en hunskilpadde som fikk problemer under en av de årlige overfartene over Atlanterhavet fra Nord-Amerika til Afrika og ble funnet utsultet, uttørket og forkommen i britiske farvann.

Etter ett års behandling på et senter i Birmingham ble hun fraktet med fly til Gran Canaria hvor hun etter hvert ble sluppet ut på Melenera-stranden.

Olivia ble funnet utsultet, uttørket og sterkt nedkjølt på vestkysten av Guerney i midten av mars. I slutten av juli ble hun fraktet 2500 kilometer med fly via Gatwick til Gran Canaria, hvor hun ble sluppet fri på El Burrero-stranden.

Terry, en havskilpadde som ble funnet utmattet og nedkjølt i Storbritannia, ble fraktet til Gran Canaria med privatflyet til Bruce Dickinson, vokalisten i rockebandet Iron Maiden, som også er pilot, og sluppet fri i februar på Playa del Inglés.

Krok i halsen

Senteret i Tafira reddet også livet til en havskilpadde som ble funnet på Vargas-stranden i Arinaga i fjor med en stor krok i halsen.

50 kilo tunge Joseph ble funnet i kritisk tilstand med flere skader i hodet og skallet i Almeria og sendt med fly til senteret på Gran Canaria, hvor han ble operert og har startet en lang rehabiliteringsprosess med direkte tilgang til sjøvann.

Videosnutt om Centro de Recuperación de Fauna Silvestre

Les også

Skilpadden Terry er sjøsatt på Gran Canaria

ANNONSE

Romantisk aften i Tejeda

23.06.2018 14:00

Noche Romántica, en romantisk aften under stjernene arrangeres i Tejeda, som er klassifisert som en av Spanias vakreste landsbyer
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE