18 år verden rundt i en bil fra 1928 – nå er Zapp-familien på Gran Canaria

Herman og Candelaria Zapp la ut på eventyr fra Argentina i en Graham-Paige fra 1928 i januar 2000. 18 år senere har de lagt bak seg nærmere 400.000 kilometer, besøkt over 70 land og laget fire barn.

Zapp-familien avbildet i Spania i fjor. På fredag kan du møte familien i Arinaga, Gran Canaria. Foto: Fra Zapp-familiens Facebook-album

Nå kjører hele familien rundt i bilen på Gran Canaria etter å ha seilt over fra Marokko, og ble observert av Canariajournalen i Cruz Arinaga på vei mot Agüimes for to dager siden.

Skulle bare reise i seks måneder

Opprinnelig skulle paret bare reise i seks måneder 12.000 kilometer til Alaska og deretter returnere til Argentina, men pengene tok slutt.

Paret strandet i Equador, og for å klare seg og komme seg videre, begynte de å lage og selge akvareller.

Etter hvert kom de seg med bilen på en flåte over til Peru og videre nedover Amazonas-elven. Deretter fortsatte reisen rundt i verden.

Familien har reist rundt på det amerikanske kontinentet, i New Zealand, Japan og andre asiatiske land, India, Afrika og nå Europa. Nordkapp er også besøkt på reisen.

De fortsatte å selge kunst og håndverk for å komme seg videre fra sted til sted, og etter hvert også boken "Atrapa tu sueño" ("Fang din drøm"), som er oversatt til Engelsk, Fransk og italiensk. 

Fire barn er med på ferden

Det første  barnet, en gutt, ble født for 14 år siden, og siden har de fått to gutter til og en datter. Alle er med på eventyret rundt omkring i verden.

Når de er ferdig med oppholdet på Kanariøyene, er planen å sette kursen mot Brasil, deretter videre hjem igjen til Argentina for å avslutte reisen.

Møt familien Zapp!

Fredag 7. desember klokken 19 kan du høre om Zapp-familiens eventyr i Casa de Cultura de Arinaga.

Tags