ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 26. SEPTEMBER 2011
Registrerte jorsdkjelv på El Hierro. Lilla punkter er ferske skjelv, røde er skjelv de siste to dagene, mørkeblå er skjelv i perioden to til fire dager siden, lyseblå er mer enn fire dager siden. Ill: IGN

13 nye jordskjelv på El Hierro i natt

Det nasjonale geografiske instituttet i Spania registrerte 13 små jordskjelv på kanariøya El Hierro fra midnatt til klokken 02.55 mandag den 26. september.

ANNONSE

Alle skjelvene lå under 2,7 på Richters skala. 93 jordskjelv er registrert de siste tre døgnene frem til klokken 12 den 26. september, og 32 skjelv de siste 12 timene. De to største kom om kvelden 24. september og ga utslag på 3,4 og 3,2 på Richters skala.

Myndighetene endret 23. september beredskapen på El Hierro fra grønt til gult, og regner nå sannsynligheten for et vulkansk utbrudd til 10-15 prosent.

Befolkningen beroliges med at faren er liten, men er samtidig bedt om å følge med på nyhetene og på myndighetenes varslingssider på internett. Fersk informasjon om situasjonen kan du få ved å ringe 012 hvis du befinner deg på Kanariøyene.

Myndighetenes råd ved gul beredskap

  • Lytt til radio eller se på TV for å få offisiell informasjon om den vulkanske aktiviteten og utviklingen. Det kan være praktisk å ha en batteridrevet radio.
  • Ha alltid nok drikkevann, førstehjelpsutstyr, nødvendige faste medisiner for alle familiemedlemmer, radio, batterier og lommelykt i hjemmet.
  • Ring 112 kun i nødstilfelle.
  • Ring 012 for å få informasjon eller assistanse.
  • Sjekk nettsidene til de kanariske myndighetene og myndighetene på El Hierro.
  • Sørg for at du har personlige dokumenter for alle familiemedlemmer i hjemmet, og se til at familien er organisert og forberedt på gruppetransport.
  • Gjør klar til å pakke en liten koffert med sko, toalettsaker, et lite teppe og en mobiltelefonlader.

Spørreundersøkelse:

Vi spør leserne (Facebook-lenke): Tror du det blir vulkanutbrudd på El Hierro?

Les også:

10-15 prosent sannsynlighet for vulkanutbrudd

ANNONSE
ANNONSER