ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
Flammebeistet er slått ned: Skogbrannen på Gran Canaria er under kontroll

Flammebeistet er slått ned: Skogbrannen på Gran Canaria er under kontroll

Klokken 23.08 lokal tid i kveld, søndag, postet nødsentralen en Twitter-melding der det står at skogbrannen som startet for over åtte dager siden i Valleseco er erklært av regionsregjeringen å være under kontroll.

Sanddis, askedis og høy temperatur  i dag

Sanddis, askedis og høy temperatur i dag

I dag er det  moderate mengder med sandstøv fra Sahara (calima) i luften på Gran Canaria, iblandet aske i røydisen fra skogbrannen.

Illustrasjon viser brannens omfang.

Skogbrannen på Gran Canaria kan fortsette i minst ti dager til

Skogbrannen på Gran Canaria hadde ved 16-tiden på lørdag rast i en uke. Det kommer til å brenne i minst ti dager til, ifølge innsatslederen, Frederivo Grillo. 

Ekstremvarsler for temperatur og brannfare på Kanariøyene

Ekstremvarsler for temperatur og brannfare på Kanariøyene

Både helsedirektoratet og direktoratet for sikkerhet og beredskap har gått ut med ekstremvarsel for temperaturer som kan overstige 38 grader på Kanariøyene lørdag og søndag.

Hoyell sør på Gran Canaria. her er alt som normalt selv om det raser en vill og uhemmet skogbrann i fjellområdene. Det er ikke mye brennbar vegetasjon i kystnære områder i sør som brannen kan spre seg til, men en uvnlig vindretning kan potensielt spre røyken fra brannen hit. Det har ikke skjedd nå.

Brannskremte turister avbestiller opphold på Gran Canaria

Den store skogbrannen som pågår oppe i fjellene på Gran Canaria har ikke påvirket turistområdene lags kysten i sør. Likevel avbestiller brannskremte turister hotellopphold.

Sivilforsvaret overvåker et område i Vallseseco nær brannens nullpunkt, det vil si der den startet. Foto: PC Valleseco

Skogbrannen på Gran Canaria kan være påtent med vilje eller av gnister

Etterforskningen av årsaken til den voldsomme skogbrannen på Gran Canaria har angivelig to hypoteser: Enten er brannen stiftet med vilje, eller så er det en feil på en kraftlinje som har skapt gnister.

Dette kartet fra Grafcan viser brannomfanget dag for dag.

Kampen mot skogbrannen på Gran Canaria fortsetter

I løpet av natten har bakkestyrker drevet brannslukking innenfor den 112 kilometer lange begrensninslinjen, skriver nødsentralen på Kanariøyene i en Twitter-melding klokken 06.54. Så snart det blir lyst, fortsetter fly og helikopter å helle på vann.

ANNONSE
For bare noen få dager siden ble det målt over 42 grader på en av Aemets målestasjoner på Gran Canaria. I dag stiger temperaturen igjen. Foto: Hugo Ryvik

Oransje helsevarsel for høy temperatur på Kanariøyene

Helsedirektoratet på Kanariøyene har etablert oransje farevarsel for høy temperatur fra fredag til mandag, og værinstituttet Aemet har sendt ut gult varsel.

Kartet viser de tre brannene som har rast de siste tolv dagene på Gran Canaria. Den som er stabilisert i dag, er den klart største av disse.

Brannbeistet sover: Skogbrannen på Gran Canaria er stabilisert

På en pressekonferanse i nødsentralen i kveld, onsdag, kom beskjeden mange har håpet på; Den store skogbrannen på Gran Canaria er stabilisert. Beistet sover, ble det sagt.

Siste oppdatering: 22. august kl. 21.20.

Helsetilstanden er alvorlig for mann etter drukningsulykke på Tenerife

Helsetilstanden er alvorlig for mann etter drukningsulykke på Tenerife

En 69 år gammel mann er innlagt på sykehus med alvorlige  drukningsskader på Tenerife.

Denne illustrasjonen er basert på bilder i går kveld fra Sentinel-2 satellitetn og viser brannområdet og hvor mye som er skadet innenfor brannområdet. Den er laget av Copernicus-programmet.  Ill: Copernicus

Storbrannen på Gran Canaria blir trolig stabilisert i dag

En begrrensningslinje er etablert for skogbrannen i fjellet på Gran Canaria. Neste skritt er å stabilisere brannen, deretter å kontrollere den. I morgen kommer Spanias statsminister, Pedro Sancchez, på besøker ifor å besøke brannområdene.

Siste oppdatering: Kl. 19.25: .

Skogbrannen på Gran Canaria er fortsatt ikke stabilisert

Skogbrannen på Gran Canaria er fortsatt ikke stabilisert

Det har vært en positiv utvikling i arbeidet for å få kontroll på den katastrofale skogbrannen på Gran Canaria i dag, men brannen er hverken stabilisert eller under kontroll ennå.

Siste oppdatering: 21. august Kl. 09.30.

Gult varsel for høye bølger fra i morgen av

Ny brannutfordring: Gult varsel for høye bølger fra i morgen av

Det statlige, spanske værinstituttet Aemet har utstedt gult varsel for høye bølger på Kanariøyene  onsdag og torsdag. Det er dåriige nyheter for brannslukkingen, fordi mer bølger betyr mer vind.

Slik ligger brannområdet nå. Pilene viser de vekslende vindretninhene som gjør slukkingen vanskelig. Ill: 112 Canarias

Brannmonsteret på Gran Canaria beveger seg ikke lenger mot turistkommunene i sør

 Turistkommunene er ikke lenger truet, og deler av brannflankene er innringet, men  det er fortsatt aktive punkter og fronter, sa Kanariøyenes president, Angel Victot Torres, på en pressekonferanse i nødsentralen ved 11.30-tiden lokal tid i dag.

I går var det en voldsom innsats mot brannen, og over en million liter vann ble dumpet på flammene. I dag settes enda flere ressurser inn i brannbekjempingen fra luften. Foto: Ejercito de Tierra

Håp om at storbrannen på Gran Canaria kan kontrolleres i dag

Skadene på naturperken Tamadaba er mindre enn fryktet, brannen er stagget i utkanten av skogen i naturparken Inagua., og det er håp om at den voldsmme skogbrannen på Gran Canaria kan komme under kontroll i løpet av dagen.

Det mørke området på dette satellittbildet fra Sentinel-satelitte og Copernicus-programmet viser hvor bbrannen herjer og ødelegger.

Skogbrannen nå: 12 000 hektar, beveger seg raskt mot turistkommuner

Den voldsomme skogbrannen på Gran Canaria har spredd seg over et areal på 12 000 hektar.  En ny brannflanke i ytterkanten av Inagua naturreservat har oppstått, og beveger seg raskt i retning mot mot sør, hvor turistkommunen Mogan ligger.

San Bartolomr de Tirajana

Turistkommune sør på Gran Canaria erklærer brannberedskap

San Bartolomé de Tirajana kommune sør på Gran Canaria har erklært beredskap mot skogbrannen som herjer vilt i fjellene.

Mann omkom av drukning pved Amadores-stranden

Mann omkom av drukning pved Amadores-stranden

En mann omkom av drukning på Amadores-stranden i Mogan kommune sørvest på Gran Canaria i formiddag,

Pøser på med alt de har i kampen mot Gran Canarias brannmonster

Pøser på med alt de har i kampen mot Gran Canarias brannmonster

Brannmonsteret på Gran Canaria har jafset i seg over 6000 hektar skog, mark og landbruk, skremt 9000 ut i evakuering, og tar sultent for seg i en elsket naturpark. Nå kliner myndighetene til med alt de har for å kverke monsteret.

Fra brannen på Gran Canaria i natt. Foto: PC Telde

Nå 6000 hektar og 8000 evakuert: Turistkommune kan bli truet av brannen på Gran Canaria

Den katastrofale skogbrannen på Gran Canaria har fortsatt å spre seg i natt til omlag 6000, nesten en dobling fra klokken 18 i går.Flere evakueringer er gjort. 

Enorme mengder vann er dumpet på flammene i natt, men brannen har likevel vokst seg mer enn dobbelt så stor.  Foto: Ejercito de Tierra

Brannstormen på Gran Canaria: 5000 evakuerte, 3400 hektar rammet

Den voldsomme skogbrannen som raser på Gran Canaria er doblet i omfang fra 1700 til over 3400 hektar oi løpet av fem timer fra 13-tiden til 18-tiden. Over 5000 mennesker er evakuert i sju kommuner.

Brannen sprer seg raskt mot landsbyen Tejeda, og må stoppes i Risco de Tejeda for å redde bykjernen. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Skogbrannen på Gran Canaria er svært alvorlig, farlig og helt ute av kontroll

Branninfernoet i Gran Canarias helvetesuke der den tredje skogbrannen raser nå er hverken stabilisert eller under kontroll. Den er svært alvorlig og farlig, sa Kanariøyenes president på en pressekonferanse klokken 13 lokal tid.

Brannen i Valleseco, Gran Canaria i natt. Foto: UME

Brannen på Gran Canaria vokser: Evakueringer i seks kommuner

Brannen på Gran Canaria har spredd seg videre til cirka et dobbelt så stort område siden midnatt, cirka 1000 hektar. Evakueringer er gjort i seks kommuner i løpet av natten.

Kai-Robert Mikaelsen fra Gjøvik, Norge bygger opp en millardvirksomhet i Spanias hotellbransje med Kanariøyene som base. Foto: Canariajournalen

Nordmann sikter mot topp ti i Spanias hotellbransje

Kai Mikaelsen fra Gjøvik begynte med hotellutvikling på Gran Canaria i 2009. Målet er nå å bli blant de ti kjedene i Spania med flest rom å tilby i løpet av fem år.

Illustrasjone viser hvordan Arguineguin Park skal se ut når anlegget står ferdig. Klikk på lenke i artikkelen for å se flere illustrasjoner og bilder. Ill: Servatur

Leilighetshotellet Arguineguin Park blir som en liten landsby inne i byen

I oktober skal det nye leilighetshotellet Arguineguin Park sørvest på Gran Canaria stå ferdig, og det blir annerledes enn alle andre overnattingstilbud på Gran Canaria.

Slik ser det ut i fjellene på Gran Canaria natt til søndag 18. august. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Skogbrannen i Valleseco sprer seg uhemmet mot nabokommuner

Skogbrannen som oppsto nord på Gran Canaria ved 16-tiden i dag er ved 23-tiden helt ute av kontroll. Hele landsbyer blir evakuert. Vinden skifter retning og brannen truer nye områder.

Lørdagens toppnotering på Kanariøyene: 42,1 grader

Lørdagens toppnotering på Kanariøyene: 42,1 grader celsius

Tasarte vest på Gran Canaria oppnådde lørdahens høyeste temperatur på Kanariøøyene med 42,1 grader, målt av værinstituttet Aemet.

Ny skogbrann har oppstått på Gran Canaria i dag

Ny skogbrann har oppstått på Gran Canaria i dag, folk evakueres

Ert skogbrann er erklært i  Barranco de los Pajaritos, mellom Cueca Corcho og Crespo i Valleseco nord på Gran Canaria i dag, skriver øyrådet på Gran Canaria i en Twitter-melding klokken  16.11 lokal tid i dag. Under to timer senere er det en nivå 2 brann og evakueringer er i gang.

Oransjefarhet område i denne illustrasjone fra Copernicus viser områder som er totalskadet av brannen, gult viser områder som er skadet. Ill: Copernicus

Djevelens verk? 666 hektar er trolig totalskadet etter storbrannen på Gran Canaria

Satellittbilder viser at 1224 hektar skog og mark ble skadet av brannen i Artenara, Teheda og Galdar på Gran Canaria. 1064 hektar betegnes som alvorlig skadet, og 666 hektar av dette er trolig totalskadet.

Over 30 grader varmt i natt over deler av Gran Canaria

Over 30 grader varmt i natt over deler av Gran Canaria

I natt var det vanskelig å få sove for mange på Gran Canaria på grunn av varmen. I noen områder kom temperaturen aldri under 30 grader. 

Fjellmassivet Las Tirajanas på Gran Canaria

Dagens høyeste temperatur på Kanariøyene: 41,1 grader

i Las Tirajanas, et fjellområde sør på Gran Canaria, ble det måkt 4  grader i ettermiddag. Ved kysten bare cirka 20 kilometer unna var det under 30 på det meste.

Mango- og avokadomesse i Puerto de Mogan

01.09.2019 10:00 - 01.09.2019 14:00

Feria de Mango y aguagate de verano er en messe for mango og avokado som arrangeres på Plaza de las Gañanías i Puerto de Mogan.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE