ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 29. MAI 2012
Spikeren i kista for Womad
Dette bildet illustrer hvor ufattelig populær Womad i Las Palmas er. Noe slikt får vi neppe se på Gran Canaria igjen. Hvis Womad forsvinner fra Gran Canaria i år, kommer festivalen neppe tilbake igjen noen gang. Foto: Hugo Ryvik.

Spikeren i kista for Womad

I dag kom den endelige bekreftelsen på at den populære musikk- og kulturfestivalen Womad ikke blir arrangert på Gran Canaria i år.

ANNONSE

Si din mening!

Spikeren i kista for Womad

Hva synes du om at Womad går i graven? Fortell på Facebook!

Les også

Støtter Springsteen-konserten med 760 000

Springsteen-konserten koster 19 millioner kroner

Springsteen-konserten drepte Rock Coast-festivalen

Tenerife snuser på Womad 

Las Palmas dropper populær festival

Sting med ny turne til Kanariøyene

WOMAD

Womad-festivalen (World of Music, Arts & Dance) holdes i november hvert år i Santa Catalina-parken i Las Palmas. I 2010 var det 32 internasjonale artister på scenen. Festivalen trakk mer enn 100.000 tilskuere.

I 2011 ble festivalen kraftig redusert på grunn av kutt i pengestøtten fra det offentlige. Den varte kun en dag, og hadde 12 musikkartister på scenen.

Womad i Las Palmas er gratis for publikum, hvilket er en sjeldenhet for festivaler av et slikt omfang og en slik høy klasse

Den verdenskjente britiske musikeren Peter Gabriel var med på å stifte Womad i 1980. Målet er å informere og skape bevissthet om verdien og potensialet i et flerkulturelt samfunn.

I 1982 ble den første festivalen avviklet. Womad arrangeres nå hvert år i Abu Dhabi, Australia, New Zealand, Spania, Storbritannia, Sicilia, og på Gran Canaria. 

Isabel Garcia Bolta, ansvarlig for kultur, sport og karneval i Las Palmas kommune, annonserte i dag at Gran Canarias hovedstad ikke har de økonomiske ressursene som skal til for å arrangere Womad i år.

Dette er triste nyheter for de mange som har satt Womad-festivalen høyest av alle aktiviteter som skjer på Gran Canaria.

Gledet mange i 19 år

Festivalen har gjennom 19 år bygd seg opp til å bli et av Gran Canarias aller viktigste og mest populære trekkplaster, og har trukket til seg artister og publikum fra hele verden.

Et paradoks er det at Gran Canarias øyråd så seg råd til å støtte en konsert med en enkelt superartist som Bruce Springsteen med 100 000 euro, og Las Palmas synes det var rimelig å støtte den samme konserten med 50 000 euro.

Samtidig har de ikke råd til å støtte et langt viktigere kulturelt arrangement som treffer en betydelig større målgruppe enn Bruce Springsteen, og som betyr uendelig mye både for Kanariøyenes innbyggere og de mange som besøker festivalen hvert år.

Billig festival

Et budsjett for en tre dager lang Womad-festival ville ligget på cirka 350 000 euro, ifølge den spanske Womad-arrangøren. 

Endagsfestivalen som ble arrangert i fjor i Las Palmas kostet cirka 250 000 euro og fikk 30 000 tilskuere.

Hva får Sting i støtte?

I sommer kommer Sting for andre år på rad til Kanariøyene. Det skal bli interessant å se hvor mye støtte den konserten får fra myndighetene.

I fjor fikk Sting-konserten i Las Palmas over 200 000 euro i støtte.

Mange andre vil ha Womad

Dania Deborah, som er ansvarlig for Womad i Spania, hevder at de hvert år får henvendelser fra flere spanske byer som gjerne vil ha Womad, skriver Eldia.es.

Men de ville helst ha fortsatt på Kanariøyene, og synes det er trist at den epoken er forbi.

Deborah peker også på at festivalen i Las Palmas genererer mer inntekter enn den koster.

Det er mer en hva som kan sies om Springsteen-konserten, som kostet 2,5 millioner euro og gikk med store tap.

Bare 26 000 tilskuere kjøpte billett av de 46 000 det var satt av plass til.

ANNONSE

Trønderfestival i Puerto Rico

02.03.2020 18:00 - 04.03.2020 18:00

MUSIKK: Trønderfestival i Bora Bora Dansebaren i Puerto Rico
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE