ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. SEPTEMBER 2011
Pengemangel rammer kultur og sport
Foto: ran Canaria Maraton

Pengemangel rammer kultur og sport

Musikkfestivalen Womad kan bli avlyst, karnevalet i Las Palmas kan bli forkortet, og nå er Gran Canaria Maraton 2012 også i faresonen.

ANNONSE

Den dårlige økonomiske situasjonen Kanariøyene befinner seg i ødelegger for kultur- og sportsaktiviteter. Nå ser det ut til at det kan være sluttløpt for Gran Canaria Maraton, som har vært arrangert to ganger tidligere og sist hadde cirka 2500 deltakere.

Maratonet skulle etter planen gå av stabelen i Las Palmas den 22. januar 2012. Nå mangler det penger, opplyste Lucas Bravo de Laguna, sportsminister på Gran Canaria, 31. august. Budsjettet for arrangementet var sist på 200 000-220 000 euro.

Hvis Las Palmas by og myndighetene på Kanariøyene ikke går inn med pengestøtte for 2012, er det lite sannsynlig at maratonet kan arrangeres. Og der er det dårlig stelt med penger for tiden.Forrige år ble arrangementet lovet 60 000 euro i støtte fra de kanariske myndighetene, men disse pengene har ifølge de Laguna ikke kommet.

Kortere karneval

Myndighetene i Las Palmas vurderer også å kutte ned karnevalet med en uke neste år. Status i dag er at karnevalet skal gå fra 6. til 25, februar 2012, men det kan altså bli en uke kortere.

Representanter for myndighetene har vært i kontakt med forskjellige karnevalsgrupper for å få tilakemeldinger om dette.

For Womad-festivalen er situasjonen fortsatt kritisk, men uavklart. I fjor ga Las Palmas 650 000 euro i støtte til festivalen, i år stilles bare 125 000 euro til rådighet. Det er for lite at festivalen kan arrangeres.

ANNONSE

Musikk- og kulturfestival i Santa Brígida

26.04.2019 12:00 - 27.04.2019 22:00

Festival de Música y Cultura Amazigh, en musikk og kulturfestival i bydelen La Atalaya i Santa Brígida
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE