ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 27. SEPTEMBER 2014 - SIST ENDRET 28. SEPTEMBER 2014
Terakraft på scenen unbder Womad i 2011. Foto: Hugo Ryvik
Terakraft på scenen unbder Womad i 2011. Foto: Hugo Ryvik

Musikkfestivalen Womad blir arrangert på Fuerteventura

Womad, en stor festival for verdensmusikk og kultur, forsvant fra Gran Canaria i 2013 etter å ha mistet pengestøtte fra det offentlige. Nå tar Fuerteventura på seg arrangementet

ANNONSE

Festivalen blir holdt  7.-9. november i Gran Tarajal på Fuerteventura.

Det er hard innsats fra Tuineje kommune og regionsregjeringen på Kanariøyene, kombinert med at mange private sponsorer vil bidra, som gjør at festivalen kommer tilbake til Kanariøyene, ifølge Mario Cabrera, president for øyrådet på Fuerteventura.

Porgrammet kunngjøres senere

Foreløpig er det ikke kjent hvilke artister som skal opptre. dette blir kunngjort i en pressekonferanse senere.

Det som er spikret, ifølge Cabrea, at det vil bli en multikulturell protest mot klimaforandringene under festivalen, noe som er relatert til en planlagt oljeutvinning utenfor Fuerteventura.

19 år i Las palmas

Womad forsvant ble i 19 år, fram til 2012, arrangert i Las Palmas, og var de siste årene det klart mest populære og interessante kulturarrangementet på øya.

I 2010 var festivalen på det største, med 32 internasjonale artister på scenen. Det året varte den i flere dager og trakk mer enn 100.000 tilskuere.

I 2011 ble festivalen kraftig redusert på grunn av kutt i pengestøtten fra det offentlige. Den varte kun en dag, og hadde 12 artister på scenen.

I 2012 var det helt slutt på Womad-arrangementet i Canteras-parken i Las Palmas.

Womad i Las Palmas var gratis for publikum, hvilket er en sjeldenhet for festivaler av et slikt omfang og en slik høy klasse.

Peter Gabriels baby

Den verdenskjente britiske musikeren Peter Gabriel var med på å stifte Womad i 1980. Målet er å informere og skape bevissthet om verdien og potensialet i et flerkulturelt samfunn.

I 1982 ble den første festivalen avviklet. Womad arrangeres nå hvert år i Australia, New Zealand, Russland, Spania og Storbritannia.

ANNONSE

Trønderfestival i Puerto Rico

02.03.2020 18:00 - 04.03.2020 18:00

MUSIKK: Trønderfestival i Bora Bora Dansebaren i Puerto Rico
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE