ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 05. SEPTEMBER 2011
Festivalene får svi for finanskrisen
Terakraft på Womad-scenen i 2010. Womad var nær ved å bli kansellert i år. Foto: Hugo Ryvik

Festivalene får svi for finanskrisen

Festivalscenen på Kanariøyene er betydelig redusert siden 2008. Men Gran Canaria overtar festivaler fra andre øyer.

ANNONSE

Hovedårsaken til festivalnedgangen er reduksjoner i støtten fra myndighetene, noe som kommer av kutt i forbindelse med den økonomiske krisen Kanariøyene og Spania befinner seg i. Dette skjer paradoksalt nok samtidig som musikkinteressen på øyene er på vei opp.

Et av ofrene for krisen er festivalen Costa de Músicas på Lanzarote, som ikke ble arrangert i 2010 etter å ha gått i fire år, og som neppe blir arrangert i år heller. Festivalen mistet 80 000 euro i støtte som den tidligere hadde fått fra Teguise by. Arrangørene har ikke gitt opp, og skal forsøke å få til et arrangement neste år, skriver laprovincia.es.

Flyttet til Gran Canaria

Fornybar energi-festivalen Festival Internacional de Energías Renovables Eólica, som kombinerer musikk med utstillinger og aktiviteter rundt fornybar energi, er flyttet fra Tenerife til Gran Canaria i år for første gang. Flyttingen ble gjort av økonomiske årsaker.

Festivalen går av stabelen 10. September i Pozo Izquierdo ved kysten sør på Gran Canaria, og har flere kjente spanske og kanariske band på scenen. Arrangørene venter at 15 000 mennesker vil finne veien til festivalen.

Aguaviva er en annen festival som er flyttet fra Tenerife til Gran Canaria. Festivalen har tidligere hatt størrelser som Jamiraquie og Marc Anthony på scenen. Festivalen ble i fjor kansellert.

Womad reddet

Verdensmusikkfestivalen Womad på Gran Canaria ble reddet med et nødskrik fredag i forrige uke etter kraftige kutt i pengestøtten. Den nye ordføreren i Las Palmas siden mai i år, Juan Jose Cardona, er langt ifra like positive til å støtte festivalen som forgjengeren Saavedra.

Festival Internacional de Jazz ble holdt for 20 gang i august i år, selv om budsjettet var redusert med 30 prosent fra 2010 og 50 prosent fra 2009.

Les også:

Kanariøyenes viktigste festival reddet

Pengemangel rammer kultur og sport

ANNONSE

Musikk- og kulturfestival i Santa Brígida

26.04.2019 12:00 - 27.04.2019 22:00

Festival de Música y Cultura Amazigh, en musikk og kulturfestival i bydelen La Atalaya i Santa Brígida
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE