ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 29. SEPTEMBER 2014
Karnevalsplakaten viser en haremskvinne som flyr over hustakene på en luftmadrass og med en magisk lampe i hånden.
Karnevalsplakaten viser en haremskvinne som flyr over hustakene på en luftmadrass og med en magisk lampe i hånden.

Her er programmet for 2015-karnevalet i Las Palmas

Her kan du se hele programmet for det neste karnevalet i Las Palmas, et av verdens største karneval.

ANNONSE

Offisiell åpning skjer på Plaza de Santa Ana i bydelen Vegueta den 31. januar

Det meste skjer i Santa Catalina-parken

Alle konkurransene skjer på scenen i Santa Catalina-parken.

Karnevalsfestene med konserter og fest til klokken fem om morgenen pågår også i Santa Catalina-parken igjen, på Plaza de Canarias. I tillegg er det private karnevalsarrangement:

Karnevalets høydepunkter vises som regel på den nasjonale spanske TV-kanalen TVE. Dronninggallaen og Drag Queen-gallane sendes live, og kan også bli sett live på kanalens nett-tv.

Karnevalsprogrammet

 • 31. januar: Åpningsseremoni på Plaza de Santa Ana i bydelen Vegueta kl. 13.
 • 1. februar: Karneval for kjæledyr kl 12. Konkurranse for barnegrupper i kostyme, koreografi og dans (comparsas) kl. 19.
 • 2. februar: Murgaskonkurranse, første runde (Store sanggrupper i kostymer som synger lange, satiriske tekster til monotone rytmer) kl. 20.30.
 • 3. februar: Murgaskonkurranse, andre runde kl. 20.30.
 • 4. februar: Murgaskonkurranse, tredje runde kl. 20.30.
 • 6. februar: Kostymekonkurranse for voksne og kåring av karnevalets seniordronning kl. 21. Karnevalnatt fra kl. 21 og ut i de små timer på Plaza de Canarias.
 • 7. februar: Karneval i bydelen Vegueta kl. 12. Murgaskonkurranse, finalen, kl. 20. Karnevalnatt på Plaza de Canarias.
 • 8. februar: Kostymekonkurranse for barn kl. 11. Konkurranse for voksne i kostyme, koreografi og dans ("Concurso de comparsas adultas") kl. 20.
 • 13. februar: Kåring av karnevalets dronning (Gala de la Reina) kl. 21 (billett kreves). Direkte på TV: Spansk TVE kl. 21.15 kanarisk tid. Karnevalnatt på Plaza de Canarias.
 • 14. februar: Det store karnevalstoget (Gran Cabalgata) gjennom Las Palmas fra kl. 17. Flåtene som skal delta i toget samles i calle Leon y Castillo på høyde med Hotel Santa Catalina fra klokken 12. Toget går fra Plaza de la Feria langs Leon y Castillo til La Isleta. Karnevalsnatt på Plaza de la Musica.
 • 15. februar: Kåring av juniordronning kl. 19.
 • 16. februar: Tradisjonelt karneval i Barranco de Guiniguada kl. 19. Første runde i dragdronningkonkurransen (Drag Queen) kl. 21. (Billett kreves). Karnevalnatt på Plaza de Canarias.
 • 17. februar: Carnaval al Sol på Canteras-stranden kl. 12. Karnevalstog for barn fra Castillo de La Luz til Santa Catalina-parken kl. 17. Konkurranse i kroppsmaling kl. 21.
 • 18. februar: Karneval for utviklingshemmede kl. 19.
 • 20. mars: Kåring av dragdronning kl. 21 (billett kreves). Direkte på TV: Spansk TVE kl. 21.20 kanarisk tid. Karnevalnatt på Plaza de Canarias.
 • 21. mars: Sardinens begravelse kl. 19. Et tog med en stor modell av en sardin i spissen går gjennom byen (León y Castillo - Plaza de la Feria - Playa de Las Canteras) akkompagnert av levende musikk, og blir brent på en flåte på Canteras-stranden. Karnevalnatt på Plaza de Canarias.

Billetter

Billettene koster 10 euro, og kan kjøpes på www.entrees.es eller i turistinformasjonen i Santa Catalina-parken når de er lagt ut en stund før karnevalet starter. Vær tidlig ute, for billettene rives vanligvis fort bort.

Kåringen av barnedronning og andre forestillinger kan du overvære helt gratis.

Billetter til dronninggallaen, Drag Queen-utvelgelsen og Drag Queen-gallaen (maks fire billetter per person) kommer trolig i salg i slutten av januar/første del av av februar.

Billetter kjøpt gjennom www.entrees.es må hentes i billettkontoret i Santa Catalina-parken. Åpningstider: mandag-fredag 10-13 og 17-20, lørdager 10-13, torsdag 2 februar og søndager stengt.

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE