ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 29. JANUAR 2013 - SIST ENDRET 05. FEBRUAR 2013
Foreløpig plakat for ”He Who Dares”, en krigsfilm med handling fra virkeligheten. Filmen blir spilt inn på Gran Canaria.
Foreløpig plakat for ”He Who Dares”, en krigsfilm med handling fra virkeligheten. Filmen blir spilt inn på Gran Canaria.

Film om Afghanistan-krigen blir spilt inn på Gran Canaria

Spillefilmen ”He Who Dares” med handling fra krigen i Afghanistan blir spilt inn stort sett i sin helhet på Gran Canaria.

Filmen skal regisseres av Jesse V. Johnson. Manuset skal Hugh Daly stå for.

Produsent er Faouzi "Faz" Brahimi, som tidligere har vært involvert i "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest", "Medal of Valor", "LA Ink" og "Getting Worse".

"He Who Dares" er basert på en sann hendelse og virkelige personer.

Produsenten i møte på Gran Canaria

På mandag var Brahimi i møte med Gran Canarias filmkommisjon og turistminister Melchor Camón på Gran Canaria, skriver abc.es.

Brahimi er særlig interessert i landskapet og de tidligere barakkene ved navn Manuel Lois i Guanarteme-ravinen på Gran Canaria.

Han er også interessert i å filme i Barranco de la Degollada, Los Cuchillos, el Mirador de las Moscas, Las Coloradas og El Confital.

Alle skuespillerne og hele produksjonstemaet skal jobbe på Gran Canaria.

Lav skatt betyr mye

Lave skatter og god logistikk og infrastruktur er medvirkende årsaker til at Gran Canaria er valgt. Filmen har et budsjett på ti millioner euro.

De viktigste skuespillerne er foreløpig ikke plukket ut.

Så langt har de fått med seg Iranian Marco Kahn, som har spilt i "Pirates of the Caribbean" og "Iron Man", Tim Murphy ("The Ranger Solo ") og George Harris ("Harry Potter, "Appaloosa" og serien "Indiana Jones").

Produsentene får hjelp fra spesialstyrkene British SAS og U.S. Delta Forces, som hadde del i de virkelige hendelsene.

Delta Forces skal instruere skuespillerne for å få mer realisme i actionscenene.

Flere innspillinger på gang

Ifølge turistminister Melchor Camon er det også planer om å spille inn en tysk spillefilm, en serie om amerikanske pirater og en finsk reality-serie på Gran Canaria.

Han mener at disse innspillingene er et stort skritt fremover for å markedsføre Gran Canaria.

Carmen Diaz fra Gran Canarias filmkommisjon mener at innspillingen av ”He Who Dares” konsoliderer Gran Canaria som et naturlig sted å spille inn filmer, tv-serier og andre produksjoner.

Hun peker på naturlige fordeler som det gode klimaet, mangfoldet i naturen, og gode skatteincentiver.

I fjor ble store deler av actionfimen ”Fast & Furious 6” spilt inn på Tenerife og i Artenara på Gran Canaria. Tidligere er storfilmene Wrath of the Titans og Clash of the Titans spilt nn på samme øy.

Dette handler ”He Who Dares” om

3. oktober 2001, tre uker etter terroraksjonen mot World Trade Center i New York, gir president George W. Bush grønt lys til operasjon ”Jawbreaker”.

Et CIA-team ledet av en tidligere SEAL-soldat lander nord i Afghanistan med ti millioner dollar i kontanter. Oppdraget går ut på å kjøpe lojaliteten til den korrupte lederen av Afghan Northern Alliance, Abdullah Mossoud, i kampen mot Taliban og Al-Qaeda.

CIA-teamet slår seg sammen med et U.S. Delta Forces-team som har spionert på en Al-Qaeda treningsleir for terrorister. The White House legger stort press på CIA-teamet for at de skal finne Bin-Laden og slå raskt tilbake.

Samtidig planlegger en russisk våpenhandler å selge russiske SA-7-raketter til Al-Qaeda.

British SAS går til full aksjon i Afghanistan, men blir latt i stikken av CIA-teamet, og temalederen blir drept. Dermed vil British SAS ta hevn på både Al-Qaeda og CIA.

Tre dager senere faller Delta-teamet i et Al-Qaeda-bakhold, og pengene som skulle gis til Mossoud forsvinner. Det gjør også CIA-agent Matt Schneider.

Samme natt blir det oppdaget at Schneider blir torturert av Al-Queda, og planer blir lagt for en rask redningsaksjon.

SAS- og Delta-styrkene drar hver for seg av gårde for å angripe Al-Qaeda ved daggry, redde Schneider og få tilbake pengene, og fange Al-Qaeda-lederen, uvitende om at Abdullah Mossoud og hans afghanske gerilja også har bestemt seg for å angripe leiren.

Deretter spinner hendelsene av kontroll når CIA-styrkens leder forsøker å beskytte den russiske våpenhandleren og berge de russiske rakettene pluss de ti millioner dollarene som CIA-sjefene ennå ikke vet at de har mistet.

På toppen av det hele dukker SAS-styrken opp kledd ut som kvinner i burkaer. Deres egentlige motiv er å kidnappe den russiske våpenhandleren, stjele pengene til seg selv, og la CIA-teamets leder i stikken.

Litt av ei røre, med andre ord.

ANNONSE

Jazzfestival på Kanariøyene

05.07.2019 19:00 - 21.07.2019 18:00

MUSIKK: Jazzfestivalen “Festival Internacional Canarias Jazz & Más” blir holdt på forskjellige arenaer på Kanariøyene:
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE