ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 09. NOVEMBER 2012
Restaurant på Kanariøyene
Det kanariske folket har ikke lenger råd til å gå ut og spise like ofte som tidligere. Det går ut over livsgrunnlaget for spisestedene. Foto: Hugo Ryvik

Krise for restauranter på Kanariøyene

Barer, restauranter og kafeer utenfor turistområdene på Kanariøyene har opplevd et fall i inntektene på 40 prosent bare de siste to årene.

Årsaken til inntektsfallet er at folk på Kanariøyene holder hardere på pengene og konsumerer mindre etter som krisen blir verre, skriver Canarias7.es.

Kanariøyene har 20 000 barer, restauranter og kafeer. Prognosene tilsier at 1000 av disse må stenge neste år hvis ikke trenden med fallende forbruk snur temmelig snart, hevder foreningen for underholdning på Kanariøyene, Fecao.

Etter drøyt fem år med krise har spisestedene og barene gjort alt de kan for å kompensere for de fallende inntektene. Nå har de brukt opp virkemidlene, og kan ikke kutte kostnadene mer, ifølge Fecao.

I turistområdene går det derimot fortsatt bra.

ANNONSE

Ekstremløp på 265 kilometer på Gran Canaria

20.02.2019 09:00 - 24.02.2019 12:00

Transgrancanaria HG er et ekstremløp på Gran Canaria der nesten 4000 deltakere fra 68 nasjoner deltar
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE