ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 05. MARS 2012
Gran Canaria-restaurant utmerkes for ernæringsrik mat
Kjøkkensjef Mark Rafael Legazpi i full sving på kjøkkenet til A tu Salud Cocina Sana. Foto: A tu Salud Cocina Sana.

Gran Canaria-restaurant utmerkes for ernæringsrik mat

Restauranten A tu Salud Cocina Sana i Las Palmas er den første restauranten på Kanariøyene som har fått akkrediteringen Gustino for sine næringsrike og sunne middelhavsretter.

Gustino ble introdusert i Spania av Fundación Dieta Mediterránea (Diettorganisasjonen for Middelhavet). Et av kravene er at minst en tredel av hovedretten skal være basert på grønnsaker.

Dessuten skal minst en tredel av dessertene være frisk frukt, det skal alltid finnes fiskeretter blant hovedrettene, det skal finnes olivenolje av jomfrukvalitet (virgen) til salatene, og det skal være grovt brød som alternativ til hvitt brød.

Bestemors kjøttboller

– Den beste belønningen er at kundene sier at kjøttbollene vi serverer er som de deres bestemor lager, sier Vicky Gomez, en av restaurant A tu Salud Cocina Sanas grunnleggere, i en pressemelding.

Restauranten åpnet i august 2011. Eiernes grunnide er langsom matlaging (slow cooking).

Restaurantens 20 år unge kjøkkensjef, Mark Rafael Legazpi kommer fra Filippinene. Han mener at det er bedre å lage mat i ovn enn å steke den. Legazpi lager til og med tortilla (spansk omelett) i ovn.

Bra for turismen

– Mat kan tiltrekke kvalitetsturisme. Det er for eksempel svært vanskelig å finne en restaurant i turistområder som serverer tradisjonell kanarisk mat, sier organisasjonens styreleder, ernæringsprofessor Luis Serra Majem fra universitetet i Las Palmas.

Han har også merket seg at krisetidene får folk til å spise mindre ernæringsrik mat, og håper å kunne bidra til å rette opp dette.
 

ANNONSE

Ekstremløp på 265 kilometer på Gran Canaria

20.02.2019 09:00 - 24.02.2019 12:00

Transgrancanaria HG er et ekstremløp på Gran Canaria der nesten 4000 deltakere fra 68 nasjoner deltar
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE