ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 21. MARS 2012
Ost fra Kanariøyene kåret til verdens beste
Geitost fra Fuerteventura holder verdensklasse. Foto: Hugo Ryvik.

Ost fra Kanariøyene kåret til verdens beste

En geitost med paprika fra Fuerteventura er kåret til verdens beste av sitt slag på World Championship Cheese Contest 2012 i Wisconsin, USA.

Osten, som har varemerket Maxorata, vant prisen i klassen for halvharde geitoster med paprika. Den kom også inn på listen over de 16 beste ostene i verden, uansett kategori.

Anerkjent konkurranse

Championship Cheese Contest er den mest prestisjefylte ostekonkurransen i USA, og en av de viktigste i verden.

Den har blitt arrangert siden 1957 av Wisconsin Cheese Makers Association.

2500 oster

I år deltok over 2500 oster, delt inn i 85 klasser. Produsenten av Maxorata, Ganaderos de Fuerteventura, deltok med oster laget av geitemelk.

Ganaderos de Fuerteventura begynte å lage geitost i 1983. Fabrikken ligger i Llanos de la Higuera i Tuineje kommune.  Den lager varemerkene Maxorata, El Pastor Isleño og El Tofio, sistnevnte med geitemelk fra Lanzarote.

Produksjonskapasiteten er 1 400 tonn ost i året, fremstilt av ni millioner liter melk.

Takker alle

Esteban Alberto, gruppeleder i Ganaderos de Fuerteventura, berømmer alle som er med i gruppen for suksessen, fra geiteeiere, produksjonsarbeidere, markedsføringsfolkene, laboratoriene, transportørene og administrasjonen til kvalitetssikringsfolkene.

Det dreier seg om 85 mennesker som er direkte involverte, og over 300 til sammen hvis du tar med de som er indirekte involvert.

ANNONSE

Festival for teater, musikk og dans i Las Palmas

04.07.2019 22:00 - 02.08.2019 22:00

FESTIVAL: Temudas Fest er en internasjonal festival for teater, musikk og dans. Spektakulære forestillinger blir holdt utendørs forskjellige steder i Las Palmas
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE