ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 21. DESEMBER 2013 - SIST ENDRET 10. JUNI 2017
Grove overtramp skal være gjort i forhold til byggetillatelsen. Foto: Bodega Stratus.
Grove overtramp skal være gjort i forhold til byggetillatelsen. Foto: Bodega Stratus.

Kjent vinhus på Lanzarote beordret stengt

Vinhuset Bodega Straus på Lanzarote er stengt av politistyrken Guardia Civil etter en rettslig avgjørelse på grunn av påstått grove overtramp av bygningstillatelser.

Eierne av vinhuset Stratus (skrives) Stratvs på Lanzarote fikk tillatelse til å restaurere en historisk bygning og bygge en 900 kvadratmeter stor vinkjeller. I stedet rev de bygningen og reiste en ny, og bygde 12 000 kvadratmeter uten tillatelse, skriver Lavozdelanzarote.com.

Retten i Arrecife ga 20. desember ordre om å stenge hele anlegget umiddelbart og fram til rettssaken er ferdig, eller for en periode på inntil fem år.

Kjøretøy og maskiner ble i går ryddet bort fra anlegget.

Overtrampene er ifølge dommeren, Silvia Muñoz, svært frekke og drøye, og det blir etterforsket om det er gjort noe som er direkte kriminelt. Opprettelige skader er gjort på historiske arv, og mye tyder angivelig på at knapt noen ting av det som er gjort har vært godkjent av myndighetene.

I tillegg til den ulovlige byggingen, som også angivelig inneholder uautoriserte kjøkken og restauranter, skal det være ulovlige utslipp av avløpsvann som kan være til skade. Det skal også være avholdt flere arrangementer uten tillatelse, slik som konserter, bryllup, teater, kunstutstillinger og workshops, i lokalene.

Dommeren går også langt i å kritisere myndighetene i Yaiza, øyrådet på Lanzarote og Kanariøyenes regjering for "alarmerende passivitet" overfor noe de utvilsomt må ha kjent til. Uregelmessighetene skal ha pågått i 15 år.

Bodegaen ligger i La Geria i Yaiza kommune på Lanzarote.

ANNONSE

Festival for teater, musikk og dans i Las Palmas

04.07.2019 22:00 - 02.08.2019 22:00

FESTIVAL: Temudas Fest er en internasjonal festival for teater, musikk og dans. Spektakulære forestillinger blir holdt utendørs forskjellige steder i Las Palmas
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE