ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 14. JANUAR 2014 - SIST ENDRET 15. JANUAR 2014
Det er stor variasjon i farge og smak på honningen fra Tenerife, som nå har fått PDO-godkjenning (Protection of Origin). Foto: Cabildo de Tenerife.
Det er stor variasjon i farge og smak på honningen fra Tenerife, som nå har fått PDO-godkjenning (Protection of Origin) i EU. Foto: Cabildo de Tenerife.

Honning fra Tenerife har fått opprinnelsesbeskyttelse

Miel de Tenerife, honning fra Tenerife, er i dag inkludert i listen over kvalitetsprodukter som har opprinnelsesbeskyttelse i henhold til regelverket i EU.

Miel de Tenerife ble godkjent i dag av Europakommisjonen, skriver øyrådet på Tenerife i en pressemelding.

Det innebærer at honningen fra Tenerife er beskyttet mot kopiering, og at kvaliteten og særpreget har fått et kvalitetsstempel som kan bli utnyttet i markedsføringen. Birøkterne kan dermed øke salget og fortjenesten.

Tenerife-honningen har stor variasjon i farge, type og smak, noe som gjenspeiler variasjonen i økosystemet på øya. Det er birøkternes forening på Tenerife, Apiten, som står for markedsføringen av honningen.

Birøkterne og øyrådet på Tenerife, gjennom Casa de Miel, har jobbet siden 1996 med å heve kvaliteten på honningen og få den opprinnelsesmerket.

Flere produkter fra Kanariøyene, blant annet poteter og bananer, har fått slik beskyttelse i løpet av de siste månedene.

ANNONSE

Mango- og avokadomesse i Puerto de Mogan

01.09.2019 10:00 - 01.09.2019 14:00

Feria de Mango y aguagate de verano er en messe for mango og avokado som arrangeres på Plaza de las Gañanías i Puerto de Mogan.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE