ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
31. desember 2020 11:00:00 Nyttårsfeiring i Las Palmas

Nyttårsfeiring i Las Palmas

31.12.2020 11:00

NYTTÅRSFEIRING: Stor feiring pågår flere steder i Las Palmas.

Hovedfeiring i regi av kommunen med stort fyrverkeri med mer fra La Plaza de Sauro Torón ved Canteras-stranden i Las Palmas. Musikk med DJs, barneaktiviteter, og konsert i Paseo de Puntilla.

Nyttårsfeiring pågår også på en rekke utesteder og i bydeler i Las Palmas.

I Spania er det tradisjon å spise en drue for hvert av de tolv slagene mot midnatt. Tradisjonen er over 100 år gammel. Hver drue skal bringe én måneds hell.

Det fins forskjellige teorier om hvordan denne skikken oppsto. En teori er at borgerskapet pleide å feiret nyttår med druer og champagne i sine herskapshus. En nyttårsaften, trolig i 1882, bestemte noen innbyggere i Madrid seg for håne borgerskapet ved å feire med druespising på byens hovedtorg.

Skikken spredde seg og kom til Kanariøyene i 1903.

En annen teori er at det startet med ar vinbønder markedsførte druene som lykkebringende da de hadde en kjempestor avling i 1909.

Seniorakademiet i Arguineguin

26.02.2020 10:30 - 26.02.2020 11:30

Foredrag i Sjømannskirken: Gretas Gamlingars resa från Gotland över till Sverige. Nu låter vi äldre inspirera oss av Greta Thunberg
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE