ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
25. mai 2018 21:00:00 Status Quo spiller på Tenerife og Gran Canaria

Status Quo spiller på Tenerife og Gran Canaria

25.05.2018 21:00 - 26.05.2018 21:00

MUSIKK: Den britiske boogierock-gruppen Status Quo, som har holdt det gående i over 50 år og har solgt cirka 120 millioner plater, holder konsert i Las Palmas og La Laguna.

25. mai blir det konsert i Pabellón Santiago Martín de La Laguna og 26. mai på Gran Canaria Arena i Las Palmas de Gran Canaria.

Over 60 hitlåter i karrieren

Status Quo har hatt flere hitlåter, over 60, enn noen andre i historien inne på de britiske hitlistene.

Faktisk flere enn både Elvis Presley, The Beatles og The Rolling Stones. 22 av singlene har nådd topp ti.

Het The Scorpions i starten

Sanger og gitarist Francis Rossi startet gruppen som først het The Scorpions (!) i 1962 sammen med bassisten Alan Lancaster og trommeslager John Coghlan, og er den eneste av originalmedlemmene som fortsatte er med. 

Etter et par navneskifter ble gruppen hetende The Status Quo i 1967, og bare Status Quo fra 1969..

Rytmegitaristen Rick Parfitt kom med i gruppen i 1967, og var med helt til han døde på julaften i fjor, 69 år gammel, like etter utgivelsen av gruppens siste album "Aquostic II: That's a Fact!".

Foruten sjefen selv, Rossi, består gruppen i dag av bassist John Edwards, som ble med i 1986, tangentspiller og gitarist Andy Brown, som har vært med siden 1976, og trommeslager León Cave, som kom inn i 2013.

Gikk fra psykedelisk til boogierock

Status Quo spilte psykedelisk rock i starten og fikk sin første, store hit med "Pictures of Matchstick Men" i 1968, som nådde syvende plass på de britiske hitlistene og tolvte plass i USA.

Med det femte albumet "Piledriver", som kom i 1972, var de over i bluesbasert, rytmisk gitarboogirock.

Det er en musikalsk linje som de fikk enorm kommersiell suksess med og holdt fast på i stort sett hele den videre karrieren, dog med et mer polert poptilsnitt fra slutten av 1970-årene av.

"Piledriver" var det første albumet som kom inn på de britiske hitlistene, hvor det klatret til en femteplass noen få dager etter utgivelsen. Oppfølgeren, "Hello!" var den første som solgte til gull.

Ut til de store massene

Låten "Whatever You Want" løftet den kommersielle suksessen til nye høyder i 1979 og gjorde gruppens musikk kjent for de store massene av musikkonsumenter.

"In The Army Now" i 1986 nådde også de helt store høyder kommersielt sett.

De siste to platene har vært akustiske utgivelser, og gruppen har siden 2014 holdt både akustiske og elektriske konsertturneer.

På konsertene som skal holdes på Kanariøyene er det helelektrisk boogierock som skal dominere. Konsertene er en del av turneen "The last night of the electrics".

Det er også navnet på en boks med vinylplater, cd-er, dvd-er og en Blu-ray-plate med musikk, intervjuer, lydbok og annen morro som er utgitt.

Har holdt over 7000 konserter

Av annen morrofakta kan det nevnes at Status Quo har holdt over 7000 konserter i løpet av karrieren, og er den gruppen eller artisten som har opptrådd oftest på Wembley stadion i London (47 ganger).

De har også opptrådd på tv-programmet Top of the Pops flest ganger, hele 106 siden 1968.

Gruppen har imidlertid aldri gjentatt USA-suksessen de hadde med "Pictures of Matchstick Men" i 1968, og har bare hatt moderate listeplasseringer i USA siden.

Claudia Scott spiller i Arguineguin

23.11.2018 19:00

MUSIKK: Claudia Scott spiller på Buster Bar, Ancorasenteret i Arguineguin.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE