ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
Romeria de Los Labradores, Santa Lucia

Folkefest i Santa Lucía de Tirajana

17.12.2017 11:00

FOLKEFEST: Romería de Los Labradores i Santa Lucía de Tirajana, årets siste og en av de mest populære romeriaene på Gran Canaria.

Romeriaen avslutter Fiesta Padronales de Santa Lucia, som varer i cirka to uker. Toget går gjennom gatene fra klokken 13 til 15, deretter er det dans og fest til levende musikk til ut i de små timene.

Alle byer og tettsteder på Kanariøyene har en skytshelgen som hedres med en fiesta en gang i året. Romeriaene (pilegrimsferdene) er som regel høydepunktet i disse fiestaene 

Da er det mye musikk, dans, mat og drikke, og folk kledd i tradisjonelle kanariske drakter. Festingen pågår fra tidlig kveld til langt inn i de små timer.
 
Et opptog med festpyntede vogner trukket av okser, muldyr, esler, hester eller traktorer, hvor det lages mat og serveres mat og drikke, toger gjennom byen.

Folk kler seg i tradisjonelle, kanariske drakter, og det er lokale musikkgrupper som spiller mens de går. Toget ender oftest på torget foran den vikitgste kirken i byen.
 
Disse folkefestene er vel verdt å oppleve hvis du er interressert i det genuint kanariske, og i å omgås glade, festkledde mennesker.

Se kortfilm om fiestar på Gran Canaria fra filmskaperne Björn Ulfsson og Terri Casella på You Tube.

Internasjonal soulfestival i San Agustin

27.07.2018 18:00 - 29.07.2018 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa CanariaSoul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE