ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 29. JANUAR 2015 - SIST ENDRET 30. JANUAR 2015
Explora Gran Canaria er en ny app som vandrere på Gran Canaria kan få stor glede av.
Explora Gran Canaria er en ny app som vandrere på Gran Canaria kan få stor glede av.

Øyrådet på Gran Canaria lanserer fottur-app

En gratis mobilapp med guide til fotturer på Gran Canaria lanseres av øyrådet på turistmessen Fitur, som pågår i Madrid.

ANNONSE

Appen, som heter "Explora Gran Canaria", er klar for Android-plattfomen (Google) og skal snart bli tilgjengelig for iOs-plattformen (Apple).

Foreløpig er det lagt inn guide til 34 fotturer som utnytter gps-funksjonen i mobiltelefoner. Flere skal legges til etter hvert.

Mange nyttige funksjoner

Brukerne får hjelp til å planlegge fotturene, det er bilder og interaktive funksjoner, og informasjon i kartene som du ikke finner i Google Maps eller Wikilocks, en populær kartløsning for vandrere.

Du kan blant annet få informasjon om fortidsminner langs rutene, og stedegen flora og fauna. Det er til og med lagt inn gastronomiguider for rutene, og det fins en funksjon for deling på sosiale medier.

Bredt utvalg ruter

Fotturene som foreløpig er lagt inn går blant annet tvers over Gran Canaria fra Agaete i nordvest til Maspalomas i sør, i naturparkene Roque Nublo, Doramas og Güigüi, i Los Cernícalos-dalen og Fataga-dalen, og i vulkankrateret Bandama.

Appen er utviklet av universitetet i Las Palmas.

Gran Canaria er bare 1560 kvadratkilometer stor, men har over 1700 kilometer med turstier, og 40 prosent av øyas areal er beskyttet.

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE