ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 13. APRIL 2015
Bare en liten andel av de som trengte helikopterredning på Kanariøyene i fjor må betale for bergingen selv. Foto: GES
Bare en liten andel av de som trengte helikopterredning på Kanariøyene i fjor må betale for bergingen selv. Foto: GES

14 personer må selv betale redningsaksjoner på Kanariøyene

I løpet av 2014 ble 14 personer, på grunn av sin egen uforsiktighet, pålagt kostnadene for å ha blitt reddet med helikopter på Kanariøyene.

ANNONSE

Totalt ble 405 redningsaksjoner gjennomført med helikopter på Kanariøyene i fjor, skriver Laopinion.es. Antallet personer som må betale for sin redning blir ansett som lavt, også med tanke på det store antallet turister som kommer til Kanariøyene.

De som selv må betale for berging med helikopter i fjor, må punge ut med mellom 482 og 3000 euro hver.

Fem av de bergede som må betale var turgåere som ikke tok hensyn til advarsler og forbud, eller ikke hadde det nødvendige utstyret for vandringen. Resten drev med paragliding, rappellering, dykking eller fikk trøbbel mens de var ute og svømte i havet.

Den kanariske regjeringen understreker at vandring i seg selv ikke er klassifisert som en risikabel aktivitet, slik at redningsaksjoner normalt ikke blir belastet turgåerne.

Hvis de derimot ignorerer varsel- og forbudsskilt, løper eller går i områder hvor de må hente inn tillatelse på forhånd uten å ha gjort dette, eller vandrer med klær, sko og annet utstyr som ikke er egnet til formålet, stiller saken seg annerledes.

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE