ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 19. FEBRUAR 2011
Lavere fartsgrense og bedre for syklister i Las Palmas
Drosjesjåførene er svært misfornøyde med 30 km/t-grensen. Foto: Hugo Ryvik.

Lavere fartsgrense og bedre for syklister i Las Palmas

Nye trafikkregulativer kan gi en fartsgrense på 30 kilometer i timen og større frihet for syklister i Las Palmas.

ANNONSE

I løpet av de kommende månedene er det meningen at fartsgrensen skal settes ned for gater som bare har et kjørefelt i hver retning. Dette vil særlig påvirke trafikken på flere sterkt trafikkerte gater som fører til boligområder i utkanten av byen, skriver laprovincia.es.

Hensikten er å redusere antallet dødsulykker i soner som nå har 50 km/t fartsgrense. Dødeligheten er 50 prosent for gående som blir påkjørt med en fart av 50 km/t, og bare 15 prosent hvis farten er 30 km/t.

Bedre for syklistene

Reguleringen av fartsgrensen henger også sammen med at syklister i fremtiden skal få benytte fortau som er bredere enn tre meter der hvor fartsgrensen er 30 km/t, og hvor de i tillegg kan holde en avstand på minst en meter til husfasadene. Syklistene skal også slippe å bruke hjelm i byen.

Sykler er nå for første gang tatt inn i trafikkreguleringsdirektivet (DGT). De skal i 30-soner også få lov til å sykle midt i kjørefeltet, og må ikke lenger holde seg til høyre. Regulativet åpner også for at syklister skal kunne sykle mot kjøreretningen.

Meningen med sykkelregulativet er at sykler skal løftes til å bli et foretrukket i stedet for et marginalt fremkomstmiddel i byene.

Møter motstand

Yrkessjåførene er ikke uventet lite begeistret for endringen. Generalsekretæren for transportforeningen, José Angel Hernández, mener at hurtigheten for transport av last og passasjerer vil bli betydelig redusert, og at det vil bli mer kork i trafikken.
 
Joseph Luzar, president for drosjesjåførenes forbund Atat, tror at en så lav fartsgrense at folk vil foretrekke å gå fremfor å ta drosje.

Men bussjåførene støtter fartsgrensen full ut. 30 km/t er en god hastighet fordi bussene uansett ikke kan kjøre særlig fort i byen, og sjåførene vil bli tryggere med en lavere fartsgrense, hevder de.

ANNONSE

Internasjonal soulfestival i San Agustin

26.07.2019 18:00 - 28.07.2019 22:00

MUSIKK: Maspalomas Costa Canaria Soul Festival arrangeres på San Agustin-stranda sør på Gran Canaria. Gratis inngang.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE