ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 25. AUGUST 2014
Politiet var til stede for å veilede trafikantene på åpningsdagen for de nye sykkelfeltene i Las Palmas i dag. Foto: Policia Local LPA
Politiet var til stede for å veilede trafikantene på åpningsdagen for de nye sykkelfeltene i Las Palmas i dag. Foto: Policia Local LPA

Las Palmas har fått nye sykkelfelt

I dag ble nye sykkelfelt åpnet i Las Palmas på Gran Canaria. Nå har byen totalt 11 kilometer som syklistene har enerett på.

Utbyggingen av nye sykkelfelt i Las Palmas ble vedtatt av bystyret i mai 2013, og fortsetter ut året og neste år.

Målet er 50 kilometer

I løpet av året skal det ifølge planen være 19 kilometer med sykkelfelt i byen.

Planen er å ha 50 kilometer som skal gå mellom strender, skoler, offentlige bygninger og steder av interesse i byen, sa koordinatoren for sykkelplanen, Miguel Morales, til pressen i dag.

De nye sykkelfeltene ligger blant annet i gatene Portugal, Fernando Guanarteme, Luis Morote og Plaza de la Ciudad de la Justicia (torget ved justisbygningen).

Til sammenligning var det per 1. april 189 kilometer med sykkelveier, sykkelfelt og gang- og sykkelveier i Oslo kommune, hvor det bor cirka 1,7 ganger så mange mennesker som i Las Palmas. 30 kilometer til er planlagt i Oslo kommune.

200 euro for feilparkering

Parallelt med utbyggingen kjører kommunen opplærings- og informasjonsprogram, blant annet på skolene, for øke bevisstheten om bruk av sykkel til å ta seg rundt i byen.

Hvis du parkerer i et av sykkelfeltene i Las Palmas, kan du bli ilagt en bot på 200 euro.

ANNONSE

Markedsfest og festival med kanarisk håndverk i Veneguera

20.09.2019 11:30 - 22.09.2019 23:00

FOLKEFEST: Encuentro Veneguera, en fin markeds- og musikkfest med kanarisk håndverk i landbruksbygda Veneguera lengst sørvest i Mogan kommune på Gran Canaria.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE