ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 04. APRIL 2011
Oppsving for golfturisme på Gran Canaria
Golfbanen Salobre Golf på Gran Canaria. Foto: Gran Canarias turistråd

Oppsving for golfturisme på Gran Canaria

Over 113 000 mennesker spilte golf på Gran Canaria i 2010.

ANNONSE

Nesten fire prosent av turistene som kom til Gran Canaria i 2010 spilte golf på en av øyas golfbaner, ifølge det kanariske statistiske instituttet Istac.

78 prosent av de drøyt 113 000 golfspillerne kom om vinteren. I gjennomsnitt brukte de fire timer hver på golfbanen. Fra de nordiske landene kom det 29 436 golfspillere, og fra Tyskland kom det enda flere, hele 32 659.

13 prosent opp

I forhold til 2009 er det en økning på cirka 13 prosent, sier Roberto Moreno, minister for turisme, handel og teknologisk innovasjon, i en pressemelding.  

Moreno viser til at golfspillere er turister med høy kjøpekraft og høye krav til service, og dermed en god målestokk på hvor flinke Gran Canaria er til å skape den formen for kvalitetsturisme øya trenger i fremtiden.

Høyt forbruk

Golfturistene på Gran Canaria brukte 109,72 euro hver per dag mens de var på øya. I tillegg kommer penger brukt på golfprodukter og aktiviteter. Gjennomsnittsturisten på Gran Canaria brukte i fjor 83,64 euro per dag, hvilket vil si at golfspillernes forbruk er 30 prosent høyere enn gjennomsnittet.

Reisearrangøren Ving Norge melder om en økning på 25 prosent i forhåndssolgte golfpakker i årets vintersesong, som nettopp er avsluttet. Gran Canaria topper listen foran Tenerife over reisemål for golferne.

ANNONSE

Musikk- og kulturfestival i Santa Brígida

26.04.2019 12:00 - 27.04.2019 22:00

Festival de Música y Cultura Amazigh, en musikk og kulturfestival i bydelen La Atalaya i Santa Brígida
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE