ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. APRIL 2014
Skulpturene er på utstilling i Miller-bygningen. Foto: Ayuntamiento de Las Palmas

Las Palmas-strand får undervannsskulpturer i år

Undervannskulpturer blir installert i løpet av året ved La Laja-stranden, som ligger ved den sørlige innfartsåren til Las Palmas.

ANNONSE

Las Palmas kommune kunngjorde i går at de 12 keramiske skulpturene kommer på plass på 20 meters dyp ved utgangen av året på høyde med en skulptur av havguden Triton.

Hensikten er å skape en attraksjon for sportsdykkere. Skupturene skal tiltrekke seg fisker, sjødyr og havvekster som kan beundres av dykkerne.

Laget av kunststudenter

Skulpturene er laget av studenter og lærere ved kunst- og designskolen i Las Palmas.

En utstilling av skupturene ble åpnet i går i Miller-bygningen ved Santa-Catalina-parken. Utstillingen blir en del av programmet i Fimar 2014, en internasjonal havmesse som pågår fra 4. til 6. april på Plaza de Canarias og i fritidshavnen.

Las Palmas har fra før to populære dykkeområder i havnen, hvor det ligger et skipsvrak, og Canteras-stranden er også et yndet sted for dykkere.

Ru overflate

Skulpturene blir laget av forsterket keramikk og forankres på havbunnen med betong.  De er gitt en ru overflate slik at marin vegetasjon letter kan feste seg.

Skulpturene fremstiller blant annet en blekksprut og en manet.

La Laja-stranden har gjennomgått en formidabel oppjustering og opprusting den siste tiden med blant annet naturbadebassenger i strandkanten og serviceanlegg.

ANNONSE
ANNONSER