ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 27. MARS 2013
Lydbegrensere blir et nytt krav for utesteder i Masaplomas og Playa del Ingles for å få ned støynivået. Foto: Wikimedia Commons
Lydbegrensere blir et nytt krav for utesteder i Masaplomas og Playa del Ingles for å få ned støynivået. Foto: Wikimedia Commons

Turistkommune innfører strengere regler mot støy

San Bartolome de Tirajana kommune på Gran Canaria har lagt fram et utkast til et strengere regelverk mot støyforurensing.

Den nye forordningen går angivelig betydelig hardere til verks mot bråk enn den gamle, som er fra 2002, skriver nyhetsbyrået Efe.

Det er særlig i områder med natteliv og mye turister at innbyggere og andre folk plages av bråk.

Må ha lydbegrensere

En av de viktigste nyhetene er at alle utesteder som har forsterkerutstyr for musikk blir pålagt å installere lydbegrensere. Disse skal være koblet opp mot politiet eller byplanleggingskontoret slik at utestedenes lydnivå kan bli kontrollert derfra.

De nye reglene er laget på grunnlag av et støykart for nattelivet i turistområdene av kommunen, det vil si Maspalomas, Playa del Inglés og tilstøtende områder, som ble laget nylig.

Støykartet viser at støyen på nettene flere steder overstiger grenseverdiene.

Områder som Plaza de Maspalomas og Yumbo-senteret er særlig trukket fram som steder der det er for mye støy på dagtid også.

Gjelder alle støykilder

Selv om reglene retter seg primært mot utesteder, gjelder de også alle andre støykilder som lager så bråk eller så kraftige vibrasjoner at det kan være ubehagelig for folk.

Bøter for brudd på støyreglene går fra 1500 til 15 000 euro, avhengig av hvor alvorlige overtredelsene er.

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE