ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 01. MARS 2015
Slik blir Las Palmas-akvariets fasade mot landsiden.
Slik blir Las Palmas-akvariets fasade mot landsiden.

Slik blir verdens nest største akvarium i Las Palmas

Akvariet ”Poem of the sea”, som skal bygges i havneområdet i Las Palmas, blir verdens nest største etter et akvarium i Kina.

På fredag fikk utbyggerne, Kiessling-familien, som fra før driver Loro Parque og Siam Park på Tenerife, planene godkjent av havnemyndighetene i Las Palmas.

Akvariet blir på 8500 kvadratmeter og får cirka 300 arter fisk, hai, hvaldyr, skilpadder, delfiner og amfibier i 38 forskjellige utstillingstanker. Det blir også en liten, tropisk regnskog innendørs, hageanlegg, og et serviceområde for besøkende.

Akvariet skal fylles med 7509 millioner saltvann og ferskvann, og skal ligge på Sanapú-kaien i nærheten av Santa Catalina-parken og kjøpesenteret El Muelle.

I tillegg blir det seks spesielle informasjonspunkter hvor du kan lære om avskoging, plastforurensing, klimaforandringer, oljeforurensing, overfisking og haifangst der ryggfinnen kuttes av for å brukes til mat og haiene slippes levende tilbake i havet uten manøvreringsevne.

Strømforsyningen til utstillingene skal komme fra solceller. Det skal stå ferdig i 2017.

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE