ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 30. AUGUST 2014
Akvariet skal ligge like ved kjøpesenteret El Muelle og Santa Catalina-parken i Las Palmas.

Kjempeakvarium i Las Palmas får 293 marine arter

Gigantakvariet ”Poem of the sea”, som skal bygges på Sanapü-kaien i Las Palmas, får 293 marine arter, viser en miljøstudie som ble offentliggjort i går.

ANNONSE

Utbyggerne er Kiessling-familien, som fra før driver Loro Parque og Siam Park på Tenerife, og i tillegg har planer om en diger badepark, trolig Europas største, sør på Gran Canaria.

Tre temamoduler

Akvariet blir delt inn i tre moduler med temaene tropisk jungel, kanarisk marin fauna, og hav. Den får haier, rokker, en lang rekke fiskearter, maneter, anemoner, reptiler og mye annet. 26 av artene er bevaringsverdige.

Fiskene kommer til å konsumere 25-30 tonn mat per dag. Føden blir primært sild, lodde, makrell og brisling fra Nordsjøen, som blir importert i frossen form.

Eget avsaltingsanlegg

Akvariet vil forbruke opptil 1000 kubikkmeter sjøvann per dag, som bli pumpet opp fra havnen.

I tillegg går det med opptil 400 kubikkmeter ferskvann per dag, som skal produseres av et eget avsaltingsanlegg med kapasitet til 625 kubikkmeter.

Nesten 20 000 kvadratmeter

Et område på 18 440 kvadratmeter skal okkuperes av akvariet, Selve bygningen blir på 8796 kvadratmeter, resten er til hager og andre uteanlegg, blant annet en parkeringsplass til 300 biler.  

Det meste av bygningskroppen blir 13,5 meter høy, og 19 meter på det høyeste punktet.

Åpningstidene blir 10-18, men det er også lagt opp til kveldsaktiviteter.

Se illustrerte visjoner av det planlagte akvariumet her.

ANNONSE
ANNONSER