ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 07. MARS 2013
Motorvei GC-1 på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik
Motorvei GC-1 på Gran Canaria er blant de veiene som kan få en fatsgrense på 130 kilometer i timen. Foto: Hugo Ryvik

Trafikkverket i Spania vurderer å øke fartsgrensen til 130

I dag er den maksimalt tillatte hastigheten på motorveier i Spania 120 kilometer i timen. Den kan bli satt opp til 130 hvis et nytt forslag om hastighetsgrenser blir tatt til følge.

ANNONSE

Europa Press har fått innblikk i et lovutkast til reformering av fartsgrensene fra generaldirektoratet for trafikk i Spania.

Der blir det vurdert å sette opp den maksimalt tillatte hastigheten til 130 på motorveier, og sette ned hastigheten på mindre veier.

Flere nye farstgrenser

Reformen innebærer nye hastighetsgrenser mellom 90 og 50 kilometer i timen, og en reduksjon til 30 eller 20 i bygater hvor det er et kjørefelt i hver retning.

90-grensen skal gjelde på veier som er smalere enn seks og en halv meter. Nå er det 100-grense der hvor det fins en veiskulder på minst en og en halv meter.

På veier som har 70-grense kan det bli nedsatt til 50.

Forbud mot radarvarslere

Det er også et forslag om å forby radarvarslere i biler. Utstyr som forstyrrer radarmålingen er allerede forbudt.

Bilbelte for all barn kan bli påbudt uten unntak. I dag fins det unntak. Barn under fire år skal sitte i barnestol som er montert mot kjøreretningen, blir det foreslått.

ANNONSE

Mango- og avokadomesse i Puerto de Mogan

01.09.2019 10:00 - 01.09.2019 14:00

Feria de Mango y aguagate de verano er en messe for mango og avokado som arrangeres på Plaza de las Gañanías i Puerto de Mogan.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE