ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. MARS 2015
Vei GC-200 på Gran Canaria både kronglete og rasfarlig. Nå blir det tunnel på en av de mest rasutsatte strekningene. Foto: Hugo Ryvik
Vei GC-200 på Gran Canaria både kronglete og rasfarlig. Nå blir det tunnel på en av de mest rasutsatte strekningene. Foto: Hugo Ryvik

Setter fart på veibygging nordvest på Gran Canaria

Det blir snart satt full fart på byggingen av en ti kilometer lang veistrekning fra La Aldea til El Risco på Gran Canaria, hvor det i dag er en smal, svingete og svært rasutsatt vei.

Den nye veien skal åpnes for trafikk i september 2016 hvis alt går etter planen. Det garanterte Kanariøyenes president, Paulino Rivero, og Gran Canarias president, José Miguel Bravo de Laguna, på mandag.

Veien får en tunnel på 3145 meter, som blir Kanariøyenes lengste tunnel.

32 millioner euro

Veiarbeidene er budsjettert til 32 millioner euro. Arbeidet med veien har startet tidligere, men har stoppet helt de siste to og et halvt årene på grunn av budsjettkutt.

Om cirka tre måneder skal det settes inn flere maskiner og mer mannskap i veiarbeidene, og det skal bli gitt full gass i byggingen, sa Gloria Macias, regionsregjeringens ansvarlige for offentlige arbeider på en pressekonferanse på mandag.

Gjenstår tre kilometer

Av de opprinnelig planlagte arbeidene er det bare en strekning på tre kilometer til inngangen av La Aldea-dalen som ikke vil bli bygd i denne omgangen.

Den siste strekningen vil trolig bli med i byggingen av planlagt ny vei videre til Agaete, men det er uvisst når dette vil bli gjort.

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE