ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 20. JANUAR 2015
Veien mellom Agaete og La Aldea er uhyre kronglete. Nå er det snart klart for bygging av nye vei på deler av strekningen. Foto: Hugo Ryvik
Veien mellom Agaete og La Aldea, GC-200, er uhyre kronglete. Nå er det snart klart for bygging av ny vei på deler av strekningen. Foto: Hugo Ryvik

Ny del av hovedvei vest på Gran Canaria kan bli klar høsten 2016

Regionsregjeringen på Kanariøyene og øyrådet på Gran Canaria ble på mandag enige om finansieringen av en sterkt forsinket delstrekning på en ny hovedvei mellom La Aldea og El Risco vest på Gran Canaria

ANNONSE

Byggingen av veien er flere år forsinket på grunn av mangel på penger.

30 millioner euro må til for å bygge en ettløpstunnel for trafikk i begge retninger og ny vei på strekningen, hvor dagens vei er smal, svingete og svært rasutsatt.

Øyrådet skyter inn fem millioner euro i år og fem neste år, og fra regionsregjeringens kasse blir det lagt til 8,7 millioner i år og 11,3 millioner neste år.

Senere skal det bygges en tunnel og ny vei videre mellom La Aldea og Andén Verde, men tidsrammen for dette er ikke fastsatt.

Når den siste delen av veien er på plass, vil kjøretiden mellom Agaete og La Aldea ble redusert med 20 minutter. 

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE