ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 02. SEPTEMBER 2011
19 prosent kjører gjerne i fylla
Foto: Hugo Ryvik

19 prosent kjører gjerne i fylla

På kortere distanser er det hele 19 prosent av Kanariøyenes beboere som gjerne kjører etter å ha drukket alkohol.

ANNONSE

93 prosent av beboerne på Kanariøyene ikke drikker alkohol når de vet at de skal kjøre lange strekninger, hevder Jacobo Olalla, sjef for bryggeriene på Kanariøyene. Det innebærer at så mange som syv prosent faktisk kjører langt i påvirket tilstand. For kortere distanser ser det verre ut. Da er det 19 prosent som gjerne kjører i fylla.

Olalla la frem informasjonen på en pressekonferanse 1. september, skriver europapress.es. Konferansen gjaldt en kampanje for å øke oppmerksomheten om farene ved å kjøre i påvirket tilstand.

Ber folk drikke alkoholfritt

Ollala synes tallene er positive, men at de godt kan bli bedre, særlig når det gjelder kortere bilturer. Derfor lanseres kampanjen ”La carretera te pide SIN”, hvor sjåfører minnes om at alkoholkonsum og bilkjørig på Kanariøyene ikke er kompatibelt. Det anbefales å drikke alkoholfri øl i stedet (cerveza sin alcohol).

Et annet tiltak mot fyllekjøring er sangkonkurransen “Tu SINtonía'' (din låt) der låtene som deltar skal bygge opp under budskapet i ”La carretera te pide SIN”.

Drikker mindre

Alkohol er involvert i en tredel av ulykkene på kanariske veier. Men alkoholforbruket er på vei ned. 35 prosent av kanarierne sier at de drikker mindre alkohol i dag enn for fem år siden. Forbruket av alkoholfritt øl har økt betydelig.

Kampanjen spres via 2000 bensinstasjoner og 6000 kjøreskoler over hele Spania, og er støttet av Confederación Nacional de Autoescuelas (CNAE) og Agrupación Española de Vendedores de Carburantes y Combustibles (AEVECAR).

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE